TERAPI
Jeg arbejder eklektisk, og egentlig betyder det bare, at jeg blander de terapeutiske retninger og metoder, sådan som jeg synes, det giver bedst mening i det enkelte forløb. Hvordan jeg arbejder handler i høj grad om, hvem jeg sidder over for, og hvad denne klient ønsker, samt hvad jeg tænker, der er gavnligt for problemstillingen. Nogle gange handler det om at få lov at reflektere over, hvad og hvor man kommer fra. Andre gange kan det handle mere om at forsøge nye strategier og tilgange til de ting, der udfordrer. En ting, der altid gør sig gældende er, at jeg forsøger sammen med klienten at være nysgerrig på, hvorfor tingene er svære, så vi kan finde frem til en god måde at tale om tingene og arbejde på. Dertil er jeg glad for at bruge tegneterapi eller f.eks. mindfulness, når det er noget klienten har lyst til at bruge.
​
Psykoterapi er mange ting, og der findes et væld af retninger, principper og metoder. Langt hen af vejen minder tilgangene meget om hinanden. Dét, som forskningen igen og igen peger på som virkningsfuldt, er alliancen mellem klient og terapeut. Hvis alliancen er tryg, kan man gå på opdagelse i de følelser, tanker og reaktioner, der skaber udfordringer for klienten. Det gør man i sammenspillet, og derfor bruger jeg også mig selv, og hvad der sker ovre i mig.
​

Målgruppe
Jeg har samtaler med børn, unge, voksne og ældre. Det er for mig en frihed, ikke at låse mig fast på en specifik problemstilling eller aldersgruppe.
Mit fokus er samtaleterapi, og derfor laver jeg ikke større undersøgelser eller udredninger.
​
Nogle af de ting, jeg f.eks. har hjulpet med er:
Angst, stress, krise, depression, OCD, spisevægring, autisme, opmærksomhedsforstyrrelse, mobning, ensomhed, skyggebørn, identitet, traumer, omsorgssvigt, plejebørn, par og familie-dynamikker, skilsmisse, tab, sorg og alvorlig sygdom.
​
Jeg anser mig selv som generalist frem for specialist, fordi jeg arbejder bredt, og fordi jeg har fokus på det hele menneske, med alle de kompleksiteter det indebærer.
Logo
I mit logo er der en lille odder. Det var oplagt for mig at finde et dyr med symbolsk værdi, fordi jeg har lavet en del sandplayterapi, der er baseret på Carl Jungs teori om arketyper, hvilket jeg finder virkelig interessant. Odderen kan symbolisere nysgerrighed, tilknytning og balance i livet. Det er tre principper, som er grundlæggende i terapi hos mig. Derudover er det sådan, at man som færdiguddannet psykolog ved Aarhus Universitet får et kinderæg, når man afleverer sit speciale. I mit var en odder og dens unge. Derfor var der ikke så meget at diskutere, da jeg først fik tingene lagt sammen, og den lille figur er kommet til at fylde mere i mit terapeutiske virke, end jeg først havde tænkt.

PROJEKT
EN HJÆLPENDE POTE

Det her er Melba. Hun er min Golden Retriever, og længe før hun kom til verden har det været min plan, at hun skal være terapihund sammen med mig.
Jeg ser meget frem til at kunne tilbyde hundeassisteret terapi, som er et supplement til behandlingen, hvor hunden indgår aktivt og meningsfuldt i et forløb. Der kan være mange fordele ved at indrage en hund, hvoraf en af tingene er, at hunden kan skabe tryghed og positiv opmærksomhed. Flere studier viser, at alene tilstedeværelsen af en hund kan frigive hormonet oxytocin hos os, hvilket fremmer tilknytning og velvære. Hunden kan skabe leg og mestring for klienten (især i terapi med børn og unge), og samtidig er den et lyttende øre, og den kan være med til at give terapeuten en bedre ide om, hvorvidt klienten er godt tilpas.
​
Mulighederne med en terapihund er uendelige, og jeg glæder mig til, at Melba og jeg bliver et professionelt makkerpar. For nu er Melba dog ikke gammel nok. Det skal være sjovt og trygt både for klienterne, hende og mig. Så vi træner, leger og øver os, og glæder os til at fortælle mere. Du kan følge med i Melbas udvikling på mine sociale medier.

ADRESSE
Harald Jensens Plads 1, 2.th
8000 Aarhus C
SoMe
KONTAKT
Tlf. | 60 55 38 04
Mail | jobrygger@gmail.com
MEDLEM AF
